Приготування Пасхи

 

Пасха

Інгредієнти:

дріжджі 75 р.(свіжі),

яйця 8-10 шт.,

масло вершкове або маргарин 150р.,

цукор 0,5 кг.,

ванільний цукор 1 пакетик,

борошно 9 склянок,

сіль 1,5 ч.л. без верху. 

Спосіб приготування:

 

У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ст.л. цукру й 2 склянки борошна, розмішати     поставити підніматися в теплому приміщенні до збільшення в 3 рази.

Відокремити білки від двох яєць (для прикраси готових пасок) і поставити в холодильник.

Розтерти жовтки й інші яйця із цукром і зіллю, додати до опари й розмішати. Усипати, розмішуючи, борошно й замісити некруте тісто, накрити чистим рушником і залишити підніматися в теплому місці.

Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, розтопити масло, додати в нього ваніль і влити в тісто. Гарненько вимісити й дати ще раз підійти.

Формочки добре змастити рослинним маслом. Руки теж змастити маслом. Набирати й відривати руками шматки тіста й викладати у форму (до половини висоти форми). Накрити форми рушником і дати Пасці підійти до верху форми. Ставити форми в гарячу духовку й випікати 15-25 хвилин залежно від розміру форм. Дістати, дати охолонути, накривши рушником. Акуратно вийняти з формочок.

Холодні білки збити з 2 ст.л. цукру в міцну піну. Обмазати білковим кремом верх пасок і посипати за бажанням різнобарвним пшоном або спеціальним посипанням.

 

 

Історія виникнення Пасхи

Визначення дня Пасхи

Приготування Пасхи

Що приготувати на Пасху

 

Як красити яйця

 

Що робити на цвинтарі

 

 

на головну

 

Hosted by uCoz